Home

Planten voor paarden

Het is voor paarden heel gewoon om zich gevarieerd te voeden en met de seizoenen mee te bewegen. In de winter is er schaarste in de lente en zomer is er overvloed. Daar is het paard helemaal op afgestemd. Het paard staat op celniveau en instinctief nog heel dicht bij de natuur. Door onze gedomesticeerde paarden wilde planten en houtige gewassen aan te bieden geven we ze weer een stukje natuur terug.

Bekijk het complete aanbod

Hoge voedingswaarde

Planten en kruiden zitten vol met biologisch actieve substanties die in staat zijn om verschillende processen in het lichaam te beïnvloeden. Dit zijn dan ook de oorspronkelijke stoffen die normaal in het lichaam voorkomen en die het paard op celniveau ook kent en herkent! Bomen en struiken voorzien ook in de behoefte aan vezels. Daarbij vraagt het eten van de verschillende takken en bladeren behendigheid van het paard. Op deze manier train je het lichaam en de geest van je paard terwijl hij/zij eet.

121449164_2790708257878096_7754703016746569063_n Door middel van wildplukken kun je waardevolle voeding voor je paard verzamelen.
Diana Dam organiseert regelmatig workshops paardenplanten. Hierbij leer je al wandelend de planten kennen in de nabije natuur.

Boek de workshop hier

Ontwerp zonder titel

Het aanbod planten en houtige gewassen verschilt per seizoen. Met de cursus Paard & Natuur leer je de planten per seizoen kennen en inzetten. Niet alleen voor je paard maar ook voor jezelf.

Meld je hier aan voor de cursus Paard & Natuur

Heemtuin Hippique aanplanten

Wanneer je over eigen grond beschikt kun je ook zelf geschikte gewassen aanplanten of zaaien. Het is niet heel erg moeilijk om dit te realiseren wanneer je weet hoe. De cursus Aanplanten voor paarden helpt je erbij.

Meld je hier aan voor de cursus Aanplanten voor paarden

Kennismaking

Wil je weten welke planten eetbaar zijn voor paarden maar weet je niet waar te beginnen?Neem dan contact op met Diana en maak samen een plan dat bij jouw situatie past.

Stuur hier een mailtje online en offline leren over planten

Plantenkennis sterft uit

Onderzoekers van de universiteit van Leeds stellen dat het tekort aan basale plantenkennis een direct probleem vormt bij natuurbeheer. Er worden soms onhandige keuzes gemaakt door het gebrek aan plantenkennis. Zij menen dat ‘natuurgeletterdheid’ een kernvaardigheid zou moeten worden voor verschillende professionals zoals planners, ingenieurs, architecten, onderwijzers, boeren, boswachters en vissers. Wij als paardenhouders passen ook in dat rijtje. 

Bekijk hier het complete aanbod