Geplaatst op

Natuurlijke voeding voor het paard

Het zal je waarschijnlijk opgevallen zijn dat er iets gaande is op het gebied van paarden voeding. Werken aan gezondheid en natuurlijk is in!

Maar wat is natuurlijk? En is natuurlijk altijd goed? In de natuur komen ook toxische stoffen voor die je je paard niet zal willen geven. Naarmate ik me meer ging verdiepen in voeding, meer wist, werd het steeds lastiger om goede producten te vinden. Ik heb een een aantal producten gevonden die aansluiten bij mijn visie. Deze adviseer ik ook van harte aan eigenaren steeds met het individuele paard voor ogen. Ik vind het erg belangrijk dat men weet wat men voert en waarom. Voeding heeft een zeer grote invloed op de gezondheid van het paard daarom neem ik dit stuk
altijd mee in mijn contact met de eigenaar.

Hapje Stapje

Paarden zijn verzamelaars en geen grazers. Veel ruwvoer, of het nu hooi of paardenkuil is, bevat alleen maar gras en niet meer de natuurlijke kruiden die vroeger in het land groeide. Het paard kan door deze eenzijdige voeding en/of krachtvoer een overschot aan eiwitten en glucose oplopen en een tekort aan natuurlijke vitaminen, mineralen en vele andere belangrijke bouwstoffen en werkzame bestanddelen.

Het voeden van een kruidenmix geeft hier een seizoensgebonden oplossing voor!

Door het (deels) weglaten van krachtvoer en het geven van een kruidenmix kunnen ze zich weer herstellen en daarmee onderhouden. Met de voedingsstoffen in kruiden kunnen paarden zelf weer spieren en vet aanmaken en genoeg energie hebben om bijvoorbeeld een Z proef te lopen.

Tip!

Geef paarden daarom elke 5 weken een nieuwe kruidenmix. Elke keer wordt deze opnieuw gemeten en daardoor 100% afgestemd op de conditie van het paard op dat moment, het jaargetijde en vele andere factoren. Een bijkomend voordeel is dat het paard elke 5 weken een check-up krijgt!