Manuele lymfedrainage

Sinds het jaar 2016 ben ik gespecialiseerd in manuele lymfedrainage en het algehele management rondom het paard. Mijn certificatie heb ik bij de Blauwe Hengst behaald. Om deze licentie te behouden volg ik jaarlijks minimaal 1 bijscholingsdag.

Manuele lymfedrainage wil zeggen, draineren met de hand. Met zachte hand en lage energie werk ik volgens een vaste route het paard aan beide zijden van het paard. De inwerking van mijn handen richt zich op de opppervlakkige (pre lymfatische) lymfevaten maar de werkelijk werking gaat veel dieper.

Wist je dat je met manuele lymfedrainage zelfs een ontsteking kunt verplaatsen? Dit is niet wenselijk en om die reden is een hoefzweer een contra indicatie.

Contra indicaties zijn situaties die zich voor kunnen doen die het sein op rood zetten. Je kunt hierbij denken aan ontstekingen, koorts, entingen, hartproblemen en bijvoorbeeld nierproblemen. Tijdens een intake zal ik dit en meer uitvragen.

Een losse behandeling komt op € 60,- exclusief voorrijkosten, inclusief 21% btw.

Wist je dat manuele lymfedrainage altijd samen gaat met een visite? Het paard zal op zijn of haar eigen vertrouwde plek behandeld worden.

Wanneer bel je mij, of een andere therapeut voor je paard? Ik zou zeggen altijd en dat is niet gelogen. Een manueel therapeut die opgeleid is bij de Blauwe Hengst heeft een holistische visie en denkt graag mee. Daarbij is de therapie ook nog een bij een tal van indicaties zinvol.

Indicaties voor manuele lymfedrainage:
Einschuss, Elefantiasis, CPL, chronische mok, (chronische) dikke benen, blessure gevoeligheid, verminderde weerstand, dikke koker, opgezette uier, trage wondgenezing, staart en manen eczeem, hoefbevangenheid, PSSM1, spierbevangenheid, harde manenkam, pees blessures.

Bij boxrust is manuele lymfedrainage zeer aan te bevelen. De motor van het lymfesysteem is de beweging van het paard. Aangezien bij boxrust de beweging juist zoveel mogelijk beperkt wordt kan het lymfesysteem zijn werk niet (goed) doen. Door manuele lymfedrainage wordt de beweging nagebootst.

Wil je weten wat ik voor jouw paard kan betekenen? Vul dan het onderstaande formulier in en ik neem contact met je op. Graag daarbij je telefoonnummer vermelden. Ik spreek je snel!