Geplaatst op

Energielijnen in het landschap

Voor het uitmeten van kruiden voor paarden gebruik ik de biotensor maar sinds kort kan ik ook met de wichelroede werken. Ik heb dit mogen leren van Klaas de Jonge uit Valkenswaard.

Wichelroede

Leylijnen zijn over de hele wereld bekend. De Australische aboriginals noemen ze droomwegen , in Ierland hebben ze het over elfwegen en in China zijn het drakenpaden. Leylijnen en andere energielijnen zijn banen van energie die door het landschap stromen. Deze banen stromen een bepaalde richting op, die voor iedere lijn verschillend kan zijn. De energielijnen zijn (bijna) altijd kaarsrecht en kunnen duizenden kilometers lang zijn. De afmetingen van de verschillende energielijnen kunnen variëren van 10 centimeter tot heel soms wel 10 meter breed. De lijnen liggen op de grond en de energie van een lijn hoeft niet overal even sterk te zijn. De energielijnen reageren qua sterkte, net als de zee met eb en vloed, op de maan en andere kosmische factoren. Terwijl de energielijnen door het landschap stromen, stralen ze energie uit en nemen ze energie op. Door de uitwisseling van de aardse en kosmische energie krijgen de flora en fauna extra energie.

Met de wichelroede kan ik energielijnen, leylijnen en wateraders opsporen. Wanneer ik een Equi Habitat ga uitwerken zal ik ook met de wichelroede de verschillende lijnen in kaart te brengen. In het ontwerp houd ik altijd rekening met de energielijnen die in het landschap liggen. Een ligplek zal ik niet op een krachtveld plaatsen, dan komt er van rusten niet veel terecht. Lopen over een leylijn geeft kracht, dat is een goede eigenschap voor een track.

Wil je graag weten waar de energielijnen lopen op jouw perceel? Neem dan vrijblijvend contact met mij op voor de mogelijkheden.